[email protected]
+385 1 2410 666

Novosti

Ambalaža od reciklirane plastike – jer moramo brinuti o budućnosti!

Dok se svijet bori s ekološkim problemima plastičnog otpada, pronalaženje održivih alternativa tradicionalnim materijalima, pakiranja postaje ključno. U Helios Hrvatska i Chromos boje i lakovi ozbiljno shvaćamo ovaj zadatak i intenzivno radimo na inovativnim rješenjima kako bismo našom ambalažom dali odlučujući doprinos zaštiti okoliša. Posljednjih godina reciklirana plastika, posebno reciklirana (PCR) i postindustrijska (PIR) plastika dobili su na važnosti kao održiva rješenja. Ovi materijali nude brojne prednosti u smislu smanjenja ugljičnog otiska, očuvanja resursa i podržavanja kružnog gospodarstva.

Umjesto tradicionalnog modela proizvodnje, upotrebe i odlaganja, kružno gospodarstvo usmjereno je na kontinuirano recikliranje i ponovno korištenje materijala. PCR i PIR plastika utjelovljuju ovaj koncept udahnuvši novi život post-potrošačkom i post-industrijskom otpadu, stvarajući sustav zatvorene petlje koji smanjuje stvaranje otpada i promiče održivost.

Iz tog smo razloga već u ožujku 2023. počeli lansirati naše prve proizvode u recikliranoj ambalaži, koje je lako prepoznati po sivoj boji i amblemu kojim označavamo te proizvode. Razlog sive boje pakiranja je sam proces i raznolikosti materijala koji se koriste u mješavini za proizvodnju.

Uvođenje reciklirane ambalaže ključni je korak prema zelenijoj budućnosti i ostavlja pozitivno nasljeđe generacijama koje dolaze. Helios Hrvatska, Chromos boje i lakovi i cijela KANSAI HELIOS grupa nastavit će s naporima na ovom području kako bi se za korak približili zajedničkim ESG* ciljevima.

*(okolišno, društveno i korporativno upravljanje)

Povezane objave