[email protected]
+385 1 2410 666

Zdravlje, Sigurnost i Okoliš

Gradimo kulturu brige - Nula nezgoda i zdravo radno mjesto

U Grupi KANSAI HELIOS, zaštita zdravlja, sigurnosti i dobrobiti naših ljudi i zajednice više je od obveze – to je naše nepokolebljivo obećanje.

Naša Politika zdravlja i sigurnosti služi kao vodič koji nam pomaže u postizanju radnog mjesta bez opasnosti, njegovanju kulture brige i osiguranja usklađenosti s propisima. Sukladno ovoj politici, sigurnost naših zaposlenika naša je najveća briga, uključena u svaku odluku, s preciznim ciljevima i krajnjim ciljem postizanja nulte ozljede na radnom mjestu.

U skladu s našim ciljevima održivog razvoja KANSAI HELIOS Grupe za 2030., težimo održavanju učestalosti ozljeda na radu s izgubljenim radnim vremenom (LTIF) od 1,5 ili manje. Naš fokus na sigurnost proteže se i izvan naših zaposlenika na vanjske izvođače, posjetitelje i partnere.

Upravljanje okolišem

U našem prvom planu je naša ekološka osviještenost  i ponosni smo na našu nepokolebljivu predanost brizi za okoliš. Gotovo sva naša mjesta certificirana su prema ISO 14001:2015, što je dokaz naše predanosti sustavima upravljanja okolišem. Našu predanost dodatno pojačava činjenica da nekoliko tvrtki iz naše grupe, uključujući CWS POWDER COATINGS i KANSAI HELIOS Austrija, ponosno posjeduju EMAS certifikat. Helios TBLUS sada nudi nekoliko različitih proizvoda izrađenih od održivih sirovina koji su certificirani ISCC Plus certifikatom u svim dijelovima lanca vrijednosti sve do točke podrijetla.

Dvije naše tvrtke prošle su procjenu Ecovadis-a i rangirane su među 15% najboljih među više od 130.000 ocijenjenih tvrtki diljem svijeta. Cilj nam je dosljedno poboljšavati svoj rezultat uvođenjem održivih praksi i da u konačnici sve tvrtke unutar naše grupe budu prepoznate na Ecovadis platformi.

Naša predanost nadilazi deklaracije; to je vidljivo u našim konkretnim ciljevima održivosti. Cilj nam je smanjenje emisija stakleničkih plinova od 30% i smanjenje upotrebe vode i energije od 20% do 2030. Također smo predani smanjenju proizvodnje otpada za 30%, čime potvrđujemo naše obećanje da ćemo minimalizirati naš ekološki otisak.

U segmentu upravljanja proizvodima, posvećeni smo odgovornom upravljanju kemikalijama, razvoju održivih proizvoda i promicanju praksi sigurnog rukovanja. Naš fokus na inovacijama i istraživanju usmjeren je prema pionirskim rješenjima koja ne samo da zadovoljavaju regulatorne standarde, već ih i premašuju, čime se minimalizira utjecaj na okoliš. Naša predanost inovacijama je ključna, posebno u stvaranju proizvoda koji su u skladu s uredbom REACH i povećavaju sigurnost za ljude i planet.

Osim toga, ponosni smo sudionici Responsible Care®, inicijative globalne kemijske industrije usmjerene na poboljšanje ekoloških, zdravstvenih i sigurnosnih učinaka. Ovaj program naglašava stalno poboljšanje, učinkovitost resursa, transparentno izvješćivanje, angažman dionika, regulatornu suradnju i promicanje odgovornog upravljanja kemikalijama u cijelom lancu proizvoda.