[email protected]
+385 1 2410 666

Novosti

Novo ruho Opatijske ljepotice

Kako je između ostalog, krenula i obnova pročelja jednog od najstarijih hotela u Opatiji, tako je ubrzo na red došlo i pitanje koji toplinsko-izolacijski sustav odabrati? No, po tom pitanju nije bilo puno dvojbe, investitori i njihov tim ubrzo su prepoznali kvalitetu i trajnost Chromosovog toplinsko-izolacijskog sustava Fasadex .

U skladu s konzervatorskim propisima, boja fasade vraćena je u, kako kažu nadležni, izvoran izgled, što za postojanost Chromosovih fasadnih boja nije bio prevelik izazov.

Drugi hotel u Opatiji po starosti, ali i drugi hotel na Jadranu, sagrađen samo godinu dana nakon hotela Kvarner koji je 1884. godine bio prvi hotelski smještajni objekt na hrvatskoj obali.

Liburnia Riviera Hoteli najavili su da će ovo remek djelo od Hotela nositi ime Remisens Premium Heritage Hotel Imperial, a izgrađen je u samome srcu Opatije u secesijskom stilu

Nakon otvorenja 1885. godine nosio je ime Stephanie, a zatim još i Regina Elena, Moskva i Central te je u novije vrijeme poznat pod imenom Imperial.

Na kraju prošlog stoljeća i početkom ovog, fasada hotela koji svojom raskošnom arhitekturom predstavlja opatijsku znamenitost bila je žuta u kombinaciji s bijelim detaljima, no sada mu je, u skladu s konzervatorskim propisima, boja vraćena u, kako kažu nadležni, izvoran izgled.

Kompletna obnova Hotela Imperial

Osim što je promijenio vanjski izgled, u hotelu Imperial su temeljito obnovljene i sve sobe, unutrašnji zajednički prostori i restoran što je za nas u Chromosu značilo pune ruke posla jer su se koristiti i proizvodi poput Chromoden lakova za parkete, Chromolux premaza za drvo, Poliflor boja za zidove i mnogih drugih.

Povezane objave