[email protected]
+385 1 2410 666

Novosti

Odgovor HELIOS-a na izbijanje epidemije koronavirusa (COVID‑19)

U HELIOS-u svakodnevno pratimo razvoj situacije u vezi s epidemijom koronavirusa (COVID-19) i provodimo brojne preventivne mjere u skladu s preporukama državnih institucija.

U nastavku možete pronaći najnovija ažuriranja, mjere i smjernice vezane za tu temu.

 

Vlasti u Europi ponovno usvajaju strože mjere u svrhu očuvanja zdravlja, sigurnosti i dobrobiti građana s obzirom da se situacija sa širenjem koronavirusa (COVID-19) pogoršava. U skladu s tim i u HELIOS-u dodatno pojačavamo organizacijske mjere.

Sve HELIOS proizvodne lokacije nalaze se u Europi i neprekidno funkcioniraju bez ikakvih smetnji. Pored toga, HELIOS također održava čvrstu poziciju u pogledu zaliha i vrlo razvijenu mrežu više izvora. Također smo u bliskom kontaktu s našim dobavljačima kako bismo procijenili moguće rizike u njihovim opskrbnim lancima.

Dok nastojimo osigurati nesmetan tijek poslovanja, zdravlje i sigurnost zaposlenika i ostalih dionika naša su primarna briga:

  • Uveli smo razne mjere i smjernice na radnim mjestima kako bi održavali odgovarajuće higijenske standarde u uredima, zajedničkim prostorijama i proizvodnim pogonima.
  • S ciljem smanjenja fizičkog kontakta, već smo omogućili našim zaposlenicima rad od kuće, tamo gdje je to moguće.
  • Većinu službenih putovanja, sastanaka, treninga, obrazovnih aktivnosti i događanja koja nisu hitna odgodili smo ili zamijenili virtualnim oblicima komunikacije.
  • Pripremili smo dodatne smjernice i mjere za sve posjetitelje, vanjske subjekte i vozače kamiona koji dolaze na HELIOS lokacije. Za vozače kamiona uredili smo i poseban prostor.

Nadamo se da će gore navedene mjere moguće smetnje u komunikaciji, isporuci i učinkovitosti poslovanja svesti na minimum.

Za vas smo i dalje dostupni putem naših uobičajeni HELIOS kontakata. Možete nas kontaktirati putem elektroničke pošte, mobilnih telefona i drugih alternativnih opcija komunikacije na daljinu, poput telekonferencija, Skype poziva i MS Team sastanaka.

Vjerujemo da ćemo zajedno prevladati poteškoće i izgraditi još čvršće temelje za doba kada se situacija vrati u uobičajenu.

U ovom trenutku, gotovo sve HELIOS proizvodne lokacije, uključujući Chromos, rade neometano. Prošli tjedan dodatno smo povećali zalihe gotove robe i sirovina, kao i količinu ambalaže na svim proizvodnim lokacijama. Također, u bliskom smo kontaktu s dobavljačima kako bismo procijenili moguće rizike u lancu opskrbe. U ovom trenutku minimalna su odstupanja samo u zalihama sirovina. Trudimo se održati visoku razinu usluge. Međutim, kako se situacija s dobavljačima diljem Europe i prijevozničkim tvrtkama svakodnevno mijenja, molimo da uzmete u obzir moguća kašnjenja pri isporuci i dulje vrijeme čekanja. U slučaju značajnijih prepreka u isporukama, obavijestit ćemo vas.

U Helios Hrvatska i Chromosu svakodnevno pratimo situaciju u vezi širenja koronavirusa (COVID-19) i provodimo sve potrebne mjere, osiguravajući neprekinuto provođenje naših aktivnosti. Istovremeno, zdravlje i sigurnost zaposlenika i ostalih sudionika naš su prioritet. U posljednja dva tjedna pripremili smo više smjernica i mjera za održavanje odgovarajućih higijenskih standarda u uredima, zajedničkim prostorijama i proizvodnim pogonima. Pripremili smo i dodatne smjernice i mjere za sve posjetitelje Helios Hrvatska i Chromos lokacije, te uredili posebne prostore za vozače kamiona.

S ciljem smanjenja fizičkog kontakta, omogućili smo zaposlenicima, gdje je to moguće, rad od kuće. Otkazali smo sva poslovna putovanja, obuke, edukacije i događanja, kao i sve sastanke koji nisu hitni. Za vas smo i dalje dostupni putem naših uobičajeni Helios Hrvatska i Chromos kontakata putem e-pošte, mobilnih telefona i drugih alternativnih opcija komunikacije na daljinu, poput telekonferencija i Skype poziva.

Nadamo se da će gore navedene mjere uzrokovati najmanje moguće poremećaje u našoj komunikaciji, pružanju usluga i efikasnosti poslovanja. Vjerujemo da ćemo zajedno prevladati poteškoće i izgraditi još čvršće temelj za vrijeme kada se situacija vrati u uobičajenu.

Protekla dva mjeseca, svakodnevno pratimo situaciju razvoja epidemije koronavirusa, pružajući redovito smjernice i upute. S obzirom da je virus sada potvrđen u većem dijelu Europe, u skladu smo s novonastalom situacijom naše organizacijske mjere intenzivirali.

Sve HELIOS proizvodne lokacije nalaze se u Europi i kontinuirano rade bez ikakvih smetnji. U ovom trenutku, nismo upoznati niti s jednim slučajem koronavirusa među našim zaposlenicima, niti unutar naših lokacija. Pored toga, HELIOS održava stabilnu poziciju po pitanju zaliha i snažnu, razvijenu mrežu dobavljača. S našim smo dobavljačima u stalnom kontaktu kako bismo procijenili moguće rizike u njihovim lancima opskrbe.

U ovom trenutku, još uvijek ne očekujemo utjecaje na naš opskrbni lanac, koji bi bili posljedica epidemije koronavirusa. Budući da se situacija u Italiji svakodnevno mijenja i može imati utjecaj na naš lanac opskrbe, i dalje ćemo vas o svemu pravovremeno informirati. Isto vrijedi i za poslovanje naše tvrtke Ecopolifix, smještene u Italiji, koja trenutno vodi zasebnu komunikaciju sa svim svojim kupcima i poslovnim partnerima.

U HELIOS-u, sigurnost i zdravlje su važni. Zbog toga smo pripremili nekoliko mjera i smjernica za sprečavanje mogućeg širenja koronavirusa na radnom mjestu i poslovnim putovanjima, kao i smjernice za sastanke i događanja, te za posjetitelje.

Na radnom mjestu:

  • Redovito pranje ruku sapunom i vodom ili dezinfekcijskim sredstvom ukoliko voda i sapun nisu dostupni (prema uputstvima nacionalnih zdravstvenih institucija).
  • Izbjegavanje bliskog kontakta s osobama koje pokazuju znakove infekcije i posjetiteljima iz Italije i drugih visoko-rizičnih područja (Kina, Južna Koreja).
  • Pridržavanje uputa higijene kašlja (prema uputstvima nacionalnih zdravstvenih institucija).
  • U slučaju da se ne osjećamo dobro, ostajemo kod kuće. Ukoliko je član obitelji nekog od zaposlenika zaražen koronavirusom, zaposlenik je dužan o tome obavijestiti nadređene
  • Izbjegavanje zatvorenih prostora/prostorija s velikim brojem ljudi i redovito provjetravanje istih.
  • Čišćenje i redovito dezinficiranje predmeta i površina koje se često koriste

Na službenim putovanjima:

  • Sva putovanja u Italiju i druga područja visokog rizika od koronavirusa otkazana su do daljnjega.
  • Na svim službenim putovanjima potrebno se pridržavati preventivnih higijenskih mjera. Potrebno je izbjegavati bliske kontakte s osobama koje pokazuju simptome zaraze.
  • Po povratku sa službenog putovanja, oko 14 dana pratimo svoje zdravstveno stanje – ukoliko se u tom periodu jave groznica, slabost i kašalj, nužno je posavjetovati se s liječnikom i ostati kod kuće.
  • Zaposlenici koji su u posljednjih 14 dana boravili u područjima visokog rizika od koronavirusa – Italiji, Kini, Južnoj Koreji, moraju to odmah prijaviti nadređenima i ostati kod kuće.

Sastanci i događanja:

  • Broj sastanaka, događanja i treninga na našim lokacijama biti će minimiziran i odgođen za neko pogodnije razdoblje
  • Kad god je to moguće, koristimo alternativne načine komunikacije na daljinu, poput telekonferencija ili Skype poziva.
  • Odgađat ćemo sve sastanke i posjete kupaca i poslovnih partnera koji dolaze iz Italije i drugih područja visokog rizika od koronavirusa dok se ne utvrdi da je situacija s koronavirusom pod nadzorom.

Posjetitelji koji nisu dio HELIOS-a:   

  • Svi posjetitelji HELIOS lokacija (kupci, poslovni partneri, dobavljači, izvođači) moraju nas obavijestiti ukoliko su u posljednjih 14 dana posjetili područja visokog rizika od koronavirusa – Italiju, Kinu, Južnu Koreju. U tim slučajevima, posjetiteljima je zabranjen ulazak na lokaciju.
  • Svi posjetitelji HELIOS lokacija dužni su provjeriti temperaturu na ulazu. Posjetiteljima s povišenom temperaturom zabranjen je ulazak na lokaciju.
  • HELIOS će osigurati posebne prostore za dobavljače, npr. vozače kamiona.

Hvala vam na razumijevanju i suradnji tijekom ove izvanredne situacije. Ukoliko su vam potrebne bilo kakve dodatne informacije, na raspolaganju su vam redovni kontakti HELIOS‑a.

Povezane objave